This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.

USE CODE: LOVE20 AND GET 20% OFF OF EVERYTHING

3 KALĖDINIŲ SAUSAINIŲ RECEPTAI

3 KALĖDINIŲ SAUSAINIŲ RECEPTAI

Šventės jau čia pat ir mes nekantraujame pasidalinti su Jumis skaniausiais Kalėdinių sausainių receptais, kad laukimas neprailgtų.

Švediški meduoliai Pepparkakor

Prieš Kalėdas pipiriniais meduoliais pakvimpa visa Švedija. Be tradicinių meduolių prieskonių į juos papildomai beriama maltų juodųjų pipirų ir kardamono. Vietoj tradiciškai, mums įprastiems meduoliams, naudojamo medaus, švediški meduoliai kepami su auksaspalviu cukraus sirupu arba melasa. Kepdami šiuos meduolius galėsite išbandyti visą savo kalėdinių sausainių formelių kolekciją.

Jums reikės:

  • 150 g rudojo cukraus;
  • 150 g sviesto;
  • 50 ml pieno;
  • 0,5 stiklinės auksaspalvio sirupo arba melasos;
  • 2 kiaušinių trynių;
  • 450 g miltų ;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 2 šaukštelių meduoliu prieskonių;
  • 1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • 1 šaukštelio kardamono;

Glajui:

  • 2 šaukštų citrinų sulčių;
  • cukraus miltelių.

Gaminimo eiga:

1. Puode ištirpinkite sviestą kartu su cukrumi ir auksaspalviu sirupu. Palikite masę praaušti.
2. Išplakite kiaušinių trynius su pienu ir visais prieskoniais. Į juos nuolat maišydami supilkite praaušusią masę.
3. Miltus išmaišykite su kepimo milteliais ir druska bei įmaišykite į skystąją meduolių tešlos dalį. Užminkykite prie rankų nelimpančią meduolių tešlą. Ją įsukite į maistinę plėvelę ir statykite nakčiai į šaldytuvą subręsti bei atšalti.
4. Ant miltuoto paviršiaus iškočiokite dalį tešlos ir sausainių formelėmis spauskite sausainius. Juos sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
5. Kepkite iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol iškeps.
6. Atšalusius galite dekoruoti citrinų sulčių ir cukraus miltelių glajumi.
Laikomi sausai dėžutėje jie išsilaikys apie 2 savaites.

Receptas pagal "Sezoninę virtuvę".

 

Vengriški Kalėdiniai sausainiai

Tradicinių vengriškų sausainių tešla ruošiama iš sviesto ir kreminio sūrio dažniausiai jie pertepami abrikosų džemu, kuris ypač populiarus Vengrijoje. Tokie sausainiai skaniausi ką tik iškepti, jų nereikėtų ilgai laikyti.

Jums reikės:

  • 2,5 stiklinės miltų žiupsnelio druskos;
  • 200 g kreminės varškės ar sūrio;
  • 100 g sviesto;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 0,5 stiklinės abrikosų džemo;
  • cukraus miltelių apibarstyti.

Gaminimo eilė:

1. Minkštą sviestą išsukite kartu su kremine varške iki purumo.
2. Miltus sumaišykite su druska, vaniliniu cukrumi ir suberkite į sviesto masę. Užminkykite sausainių tešlą. Ją kelioms valandoms statykite į šaldytuvą sustingti.
3.Tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus ir peiliuku padalinkite į nedidelius kvadratėlius.
4. Ant kiekvieno kvadratėlio įstrižai dėkite abrikosų džemo ir priešais esančius tešlos kampus gerai, kad neišslystų, suspauskite.
5. Sausainius perkelkite ant kepimo popieriaus skardoje.
6. Kepkite įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.
7. Iškepusius ataušinkite ir apibarstykite cukraus milteliais.
Sausainius laikykite sausai iki 3 dienų.

Itališki migdoliniai sausainiai

Šie nenusakomai skanūs migdoliniai sausainiai kilę iš Toskanos miesto Siena. Legenda byloja, kad šiame mieste jie kepami net nuo 14ojo amžiaus.

Jums reikės:

  • 5 kiaušinių baltymų;
  • 1 šaukšto citrinų sulčių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 5 stiklinių migdolų miltų;
  • 1 stiklinės cukraus;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 1 apelsino nutarkuotos žievelės;
  • 2 šaukštų cukraus miltelių.

Gaminimo eiga:

1. Kiaušinių baltymus švariai atskirkite nuo trynių.
2. Baltymus kartu su citrinų sultimis ir druska labai gerai išplakite iki purumo.
3. Migdolų miltus sumaišykite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, smulkiai tarkuota apelsino žievele.
4. Paruoštą mišinį dalimis, iš lėto, šaukštu įmaišykite į plaktus baltymus. Turi gautis tiršta tešla.
5. Rankomis iš tešlos suformuokite vienodo dydžio rutuliukus.
6. Kiekvieną rutuliuką, iš kiekvienos pusės apvoliokite cukraus milteliuose.
7. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kiekvieną lengvai delnu paspauskite, kad kiek pasiplotų.
8. Kepkite įkaitintoje iki 160 laipsnių karščio orkaitėje apie 25 minutes. Per tą laiką sausainiai iškeps ir gražiai suskeldės.
9. Iškepusius ataušinkite.
Laikykite dėžutėje sausai iki savaitės.

Receptas pagal "Sezoninę virtuvę".
>