3 OBUOLIŲ PYRAGO RECEPTAI RUDENIŠKAM SAVAITGALIUI

Už lango jau pastebime vis labiau apniukusį orą. Kuo toliau, tuo labiau norisi įsisupti į šiltą megztinį. Ruduo turbūt visiems asocijuojasi su pagausėjusiu obuolių derliumi, taigi šiandien paruošėme jums 3 skirtingus obuolių pyrago receptus rudeniškam savaitgaliui. Kiekvienam pagal poreikį!


KLASIKINIS PRANCŪZIŠKAS OBUOLIŲ PYRAGAS

Jums reikės: 

  • 2 didelių kiaušinių
  • ½ stiklinės cukraus
  • ¾ stiklinės jūsų pasirinktų miltų 
  • ¾ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos
  • 3 valgomųjų šaukštų kalvadoso (arba romo, arba konjako, brendžio, degtinės)
  • ½ arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 115 g sviesto, ištirpinto ir atvėsinto
  • 4-5 obuolių, nulupta odele, supjaustytų stambiomis skiltelėmis

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Ištirpinkite sviestą ir palikite jį atvėsti. Dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi, suberkite miltus su kepimo milteliais bei druską. Supilkite kalvadosą (ar jūsų pasirinktą gėrimą) ir vanilę, viską išplakite iki vientisos masės. Tada supilkite tirpintą ir jau atvėsusį sviestą ir vėl viską gerai išplakite. Nulupkite ir supjaustykite obuolius, tada suberkite ir atsargiai išmaišykite, kad visos skiltelės pasidengtų tešla. Masę išverskite į paruoštą kepimo formą. Kepkite apie 45-50 minučių, kol pyragas gražiai apskrus ir įkišus medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą. 

VEGANIŠKAS OBUOLIŲ PYRAGAS

Jums reikės: 

  • 1½ stiklinės miltų
  • ½ stiklinės manų kruopų
  • ½ stiklinės aliejaus
  • ½ stiklinės vandens
  • 4 šaukštai cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 4-5 obuolių

Miltus ir manų kruopas išmaišykite, supilkite aliejų, masę trinkite kol susidarys trupiniai. Supilkite vandenį ir švelniai išminkykite, kol tešla nebelips prie rankų. Vandens pilkite pagal poreikį – tiek, kad tešla būtų minkoma, nelabai lipni, bet ir ne per kieta. Tešlą uždenkite, kad neišdžiūtų ir įdėkite į šaldytuvą, kol bus ruošiamas įdaras. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais ir įdėkite į puodą pavirti kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei cinamonu keletai minučių (tik kad cukrus ištirptų ir obuoliai truputį suminkštėtų). Palikite atvėsti. Tešlą ištraukite iš šaldytuvo ir padalinkite į dvi dalis – viena turėtų būti dvigubai didesnė už kitą. Didesnę dalį iškočiokite ir ją išklokite apvalioje kepimo formoje. Supilkite atvėsusią obuolių masę. Likusią tešlą iškočiokite ir supjaustyti poros centimetrų pločio skiltelėmis, jas sudėkite ant pyrago viršaus. Skilteles galite aptepti aliejumi ir pabarstyti trupučiu cukraus. Kepkite apie 50 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

OBUOLIŲ PYRAGAS BE PIENO IR BE GLIUTENO

Jums reikės: 

  • 5 didesnių obuolių
  • 3 kiaušinių
  • 1 stiklinės cukraus
  • 1 stiklinės miltų be gliuteno
  • 1 valgomojo šaukšto kokosų aliejaus (ar tokio, kurį mėgstate)
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio cinamono

Supjaustykite nuluptus obuolius kubeliais ir apibarstykite cinamonu. Išplakite kiaušinius su cukrumi. Plakdami po truputį suberkite miltus be gliuteno, vanilinį cukrų, supilkite aliejų. Kepimo indą ištepkite aliejumi, sviestu ar naudokite kepim popierių, kad pyragas nepriliptų. Tada sudėkite obuolius ir supilkite tešlą. Apibarstykite trupučiu cinamono. Pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 minučių.  

Comments

  • Posted by ertesihese on
    No Prescription[/url] Amoxicillin 500mg zhd.ajel.butiq.lt.iao.ll http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
  • Posted by agozazulut on
    Amoxicillin Online[/url] Amoxicillin 500 Mg fxx.afkw.butiq.lt.sia.fp http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

Leave a comment