3 SALDŽIŲ VAFLIŲ RECEPTAI

Dabar, kai daug laiko praleidžiame namie, įgijome rutiną ne tik darbuose, bet ir receptuose - gaminame tai, kas mums pažįstama. Bet kodėl gi nepasilepinus savaitgalį? Todėl šiandien siūlome tris vaflių receptus, kurie pasaldins sekmadienius - o jeigu patiks, gal ir kitas dienas.

Churros vafliai

Ingredientai:

  • 1 puodelis miltų
  • 4 valg. šaukštai sviesto
  • 2 valg. šaukštai cukraus
  • ½ arb. šaukštelio druskos
  • 1 puodelis vandens

Priedams: 

  • 1,5 valg. šaukšto cinamono
  • 4 valg. šaukštai cukraus

Ruošiame:

Įjungiame vaflinę ir paliekame kaisti. Į puodą pilame vandenį, dedame cukraus, druskos, sviesto ir kaičiame. Neužvirkime vandens - kai sviestas išsilydo, tiesiog viską gerai išmaišome, kol ištirpsta cukrus. Nuimame puodą nuo karštos viryklės ir dedame miltus. Išmaišome, grąžiname puodą ant viryklės, kaičiame ant vidutinės ugnies ir lengvai maišome porą minučių arba iki tol, kol tešla taps blizgi ir miltų likučiai nusės ant puodo sienelės. Dedame tešlą į vaflinę ir kepame 5-6 minutes arba kol užsidegs žalia lemputė. Perkeliame šviežiai iškeptus vaflius į lėkštę, kurioje sumaišome 1,5 šaukšto cinamono ir 4 šaukštus cukrus. Apvoliojame ir dedame į lėkštę. Iškepame likusius, po kiekvieno kepimo apvoliodami cinamono ir cukraus mišinyje, ir patiekiame su norimais priedais. Rekomenduojame šviežius vaisius - ir linkime skanių pusryčių!

Veganiški vafliai

Ingredientai:

  • ¼ puodelio linų sėmenų
  • ½ puodelio vandens
  • 3,5 puodelio sojų pieno (galima rinktis ir kitus augalinius pienus)
  • 2 valg. šaukštai obuolių acto
  • 3,5 puodelio miltų
  • 2 arb. šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 arb. šaukštelis druskos
  • ⅓ puodelio cukraus
  • ½ puodelio ištirpdyto kokosų aliejaus
  • 2 arb. šaukšteliai vanilės ekstrakto

Ruošiame:

Įjungiame vaflinę ir paliekame kaisti. Darome kiaušinio pakaitalą iš linų sėmenų: nedideliame dubenėlyje sumaišome sėmenis bei vandenį. Atidedame, kad mišinys sutirštėtų. Tada, gaminame veganiškas pasukas, didesniame dubenyje įpildami 3,5 puodelio sojų pieno, obuolių actą, šiek tiek pamaišę ir atidėję toliau. Atskirame dubenyje, kartu sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Sudedame padarytus “kiaušinius”, “pasukas” (abu atidėtus mišinius), kokosų aliejų ir vanilės ekstraktą, kartu su sausais ingredientais. Maišome su mediniu šaukštu, tik atsargiai - nepermaišome (tešla turėtų būti pakankamai tiršta, jeigu ji per skysta, papildome ją keliais šaukštais miltų. Jeigu per tiršta - šiek tiek vandens). Purškiame arba lengvai patepame vaflinę aliejumi ir dedame tešlą, ir kepame tol, kol vaflis tampa auksinės spalvos. Patiekiame iškart, su kuo tik norisi - vaisiais, uogomis, klevų sirupu ir t.t. Skanaus!

Vafliai su šokolado gabalėliais

Ingredientai:

  • 2 puodeliai miltų
  • 2 šaukštai rudo cukraus
  • 2 valg. šaukštai balto cukraus
  • 2 arb. šaukšteliai kepimo miltelių
  • ½ arb. šaukšteliai cinamono
  • ¼ druskos
  • 1,75 puodeliai pieno
  • ½ puodelio aliejaus
  • 1 arb. šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 2 kiaušiniai
  • ½ puodelio šokoladinių dribsnių kepimui (galima naudoti ir juodą skaldytą šokoladą)

Ruošiame:

Įjungiame vaflinę ir paliekame kaisti. Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Dideliame dubenyje, sudedame miltus, abiejų rūšių cukrus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Įmaišome pieną, aliejų, vanilinį ekstraktą ir atskirtus kiaušinio trynius. Atskirame dubenėlyje, plakame kiaušinio baltymus iki putų. Sudedame baltymus bei šokoladinius dribsnius į jau sumaišytą tešlą. Purškiame vaflinę aliejumi ir dedame tešlą, ir kepame tol, kol vaflis tampa auksinės/lengvai rudos spalvos. Patiekiame iškart, su kuo tik norisi - vaisiais, uogomis, klevų sirupu ir t.t.  - ir gero apetito!

Leave a comment