
Gegužės mėnesį Jums pasakojome apie gardžiausius šaltos kavos receptus. Tačiau nepamiršome ir arbatos mylėtojų - todėl šiandien skaitykite apie mūsų pasirinkimus šaltų arbatų sferoje, o labiausiai dėmesį patraukusį receptą kviečiame ir išbandyti!
Braškių, rožių ir mėtų arbata
Reikės:
- Apie 200 ml baltosios arbatos, pagamintos su mėtų lapeliais, nugriebtos bei atšaldytos
- Rožių vandens (pagal skonį)
- 1 puodelio vandens
- 1 puodelio cukraus
- ¼ puodelio šviežių braškių (taip pat kiek norisi - pagardinimui)
- Šviežios mėtos (pagardinimui)
- Rožės (pagardinimui)
- Ledo kubelių
Gaminame:
Norint paruošti braškių sirupą, į nedidelį puodą supilame cukrų bei vandenį. Pakaitiname ir maišome tol, kol cukrus ištirps. Įdedame braškes bei toliau kaitiname, bent porą minučių - tol, kol uogos suminkštės. Braškes sutriname ir nusunkiame per koštuvą. Pagamintą sirupą atšaldome.
Paruošiame baltą arbatą su mėtomis, atšaldome. Jeigu norite sukurti sluoksniuotą gėrimą, pirma įpilkite sirupą, o tada lėtai užpilame arbatą. Pridedame lado kubelius, uogas, mėtas, netgi gėles papuošimui ir - skanaus!
Medaus ir rozmarino arbata
Reikės:
- 1 puodelio vandens
- 1 puodelio medaus
- 10 šviežių rozmarino šakelių
- Apie 350 ml atšaldytos juodos arbatos
- Šiek tiek citrinos sulčių
Gaminame:
Į nedidelį puodą supilame medų bei vandenį. Pakaitiname minutę. Įdedame rozmarino šakeles ir leidžiame joms pavirti dar porą minučių. Pagamintą sirupą bent pusvalandžiui paliekame šaldytume atvėsti. Į norimą aukštesnę stiklinę pilame arbatą, norimą kiekį sirupo (pagal saldumą) bei įspaudžiame šlakelį citrinų sulčių. Patiekiame ir mėgaujamės!
Ledinė matcha žalioji arbata
Reikės:
- Apie 350 ml pieno (tinka ir augalinis pienas)
- 2 arb. šaukštelių matcha miltelių
- 2 arb. šaukštelių vanilinio sirupo (tinka ir medus ar cukrus)
- 1 puodelio ledo kubelių
Gaminame:
Į plakiklį supilame pieną, įdedame miltelius bei vanilinį sirupą. Plakame 30-60 sekundžių arba kol nebeliks miltelių gumulėlių. Supilame į stiklinę, pilną ledo ir skanaus!