3 ŠALTOS KAVOS RECEPTAI

Temperatūra lauke didėja, noras mėgautis skania kava - taip pat! Šiandien apžvelgsime be proto skanias (ir madingas) kavas, kurias pasigaminti paprasta, o skonis nuostabus. Be to, tai yra ‘Social media approved’ - puikiai tinka dalintis, o draugės po to prašys sumaišyti tokį gėrimą ir joms.

Ledinė mocha

Reikės:

  • 1 puodelio vandens
  • 1 puodelio cukraus (apie 200 g.)
  • 1 šaukšto kakavos miltelių (geriau naudoti kakavą be pridėtinio cukraus)
  • Jūsų mėgstamos juodos kavos, espresso arba paprasta užpilta forma
  • Pieno (kiek mėgstate su kava)
  • Daug ledo kubelių

Prieš darant šią kavą, reikia pasigaminti šokoladinį sirupą - užvirk 1 puodelį vandens nedideliame puode ir įpilk 1 puodelį cukraus. Išmaišius, įmaišyk vieną šaukštą kakavos miltelių bei supilk pagamintą sirupą į indelį. Prieš naudojimą, rekomenduojame įdėti indelį į šaldytuvą ir palikti valandai (arba jeigu skubate, pasitarnaus šaldiklis - tiek ilgai laukti nereikės). Į stiklinę įdėkite daug ledo, užpilkite porą espreso šotų, pieno ir pagardiname mūsų nauju sirupu. Skanaus!

Ledinė Dalgona kava

Reikės: 

  • 2 šaukštų tirpios kavos
  • 2 šaukštų cukraus
  • 2 šaukštų karšto (kone verdančio) vandens 
  • Pieno (kiek mėgstate su kava)
  • Daug ledo kubelių

Gaminame kone labiausiai fotografuojamą kavą šį pavasarį - į dubenėlį sudedame du šaukštus tirpios kavos, tiek pat cukraus, sumaišome, ir užpilame karšto vandens. Maišome su plakikliu tol, kol kava virs putų tekstūros (senieji receptai sako, kad maišyti reikia net 400 kartų!). Į stiklinę dedame ledukus, pilame pieną ir uždedame kavos ant viršaus. Ragaujame, o papuošę galime ir daryti nuotraukas bei dalintis!

Ledinė karamelinė latė

Reikės: 

  • Jūsų mėgstamos juodos kavos, espresso arba paprasta užpilta forma
  • Pieno (kiek mėgstate su kava)
  • Daug ledo kubelių
  • Porą šaukštų karamelinio padažo (skirto gėrimams gardinti)

Viskas labai paprasta - į stiklinę dedame daug ledo, pilame pieną, kavą ir pilame karamelinį sirupą (galima ir daugiau, ir mažiau - pagal skonį). Gaminimas paprastas, o skonis - kaip iš mėgstamiausios kavinės. Skanaus!

Leave a comment