
Sekmadienis - pati tobuliausia diena vėlyviems pusryčiams. Kai galima neskubėti, lėtai apmąstyti, ką paruošti puryčiams, o svarbiausia - išties jais pasimėgauti. Tad šiandien su jumis dalinamės skaniausiais blynų receptais saldiems ir sotiems savaitgalio pusryčiams. Skanaus!
Purūs šokoladinai/bananiai blynai
Paruošimas:
Kartu sutrinkite bananą, pieną, actą ir klevų sirupą. Sudėkite birius ingredientus. Maišykite lėtai, iki tirštos vientisos masės. Įkaitinkite neprikepančią keptuvę ir įdėkite 1/4 stiklinės tešlos į keptuvę. Kepkite 2-3 minutes arba iki kol pajausite, kad blynų apačia nelimpa prie keptuvės. Apverskite ir taip pat kepkite kitą pusę. Iškepus visu blynus, pridėkite pagardų pagal savo skonį ir mėgaukitės!
Citrininiai blynai su mėlynėmis
Paruošimas:
Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų, citrinos žievelę ir druską. Išmaišius įdėkite kiaušinį, aliejų ir citrinos sultis. Maišykite iki kol gausite vientisą masę, dėl susiformavusių tešlos gabalėlių nesijaudinkite. Įdėkite mėlynes ir išmaišykite. Įpilkite 1/4 stiklinės tešlos į keptuvę ir kepkite kiekvieną pusę iki kol ji šiek tiek paruduos. Patiekite su šlakeliu klevų arba mėlynių sirupu.
Migdoliniai blynai
Paruošimas:
Kartu išmaišykite kiaušinius, migdolų pieną, augalinį aliejų, vanilės ekstraktą, bananą, keimo miltelius, druską ir migdolų miltus. Įkaitinkite keptuvę ir ištirpinkite vieną arbatinį šaukštelį sviesto arba kokosų aliejaus. Įpilkite 1/4 stiklinės tešlos į keptuvę ir kepkite 1-2 minutes ant kiekvienos pusės. Patiekite su šviežiais vaisiais, uogomis bei pagardinkite klevų sirupu.