Sekmadienio pusryčiai: trys skaniausių blynų receptai

Sekmadienis - pati tobuliausia diena vėlyviems pusryčiams. Kai galima neskubėti, lėtai apmąstyti, ką paruošti puryčiams, o svarbiausia - išties jais pasimėgauti. Tad šiandien su jumis dalinamės skaniausiais blynų receptais saldiems ir sotiems savaitgalio pusryčiams. Skanaus!

Purūs šokoladinai/bananiai blynai

Ingredientai: 
1 prinokęs bananas
1/2 stiklinės pieno
2 valgomieji šaukštai klevų sirupo
1 valgomasis šaukštas obuolių sidro acto
1 arbatinis šaukštelis sodo
1/4 stiklinės kakavos miltelių
1 1/2 stiklinės miltų
2 valgomieji šaukštai šokolado gabalėlių

 

Paruošimas:

Kartu sutrinkite bananą, pieną, actą ir klevų sirupą. Sudėkite birius ingredientus. Maišykite lėtai, iki tirštos vientisos masės. Įkaitinkite neprikepančią keptuvę ir įdėkite 1/4 stiklinės tešlos į keptuvę. Kepkite 2-3 minutes arba iki kol pajausite, kad blynų apačia nelimpa prie keptuvės. Apverskite ir taip pat kepkite kitą pusę. Iškepus visu blynus, pridėkite pagardų pagal savo skonį ir mėgaukitės!

Citrininiai blynai su mėlynėmis

Ingredientai: 
3/4 stiklinės universalių miltų
3/4 stiklinės kvietinių miltų
1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
2 valgomieji šaukštai cukraus
1 citrina žievelėms
1/2 arbatinis šaukštelis druskos
1 kiaušinis
2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus
1 stiklinė pieno
1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
~230g mėlynių

 

Paruošimas:

Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų, citrinos žievelę ir druską. Išmaišius įdėkite kiaušinį, aliejų ir citrinos sultis. Maišykite iki kol gausite vientisą masę, dėl susiformavusių tešlos gabalėlių nesijaudinkite. Įdėkite mėlynes ir išmaišykite. Įpilkite 1/4 stiklinės tešlos į keptuvę ir kepkite kiekvieną pusę iki kol ji šiek tiek paruduos. Patiekite su šlakeliu klevų arba mėlynių sirupu.

Migdoliniai blynai 

Ingredientai:
1 bananas
4 kiaušiniai
1/2 stiklinės nesaldinto migdolų pieno
1/4 stiklinės augalinio aliejaus
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
2 stiklinės migdolų miltų

 

Paruošimas:

Kartu išmaišykite kiaušinius, migdolų pieną, augalinį aliejų, vanilės ekstraktą, bananą, keimo miltelius, druską ir migdolų miltus. Įkaitinkite keptuvę ir ištirpinkite vieną arbatinį šaukštelį sviesto arba kokosų aliejaus. Įpilkite 1/4 stiklinės tešlos į keptuvę ir kepkite 1-2 minutes ant kiekvienos pusės. Patiekite su šviežiais vaisiais, uogomis bei pagardinkite klevų sirupu.

Leave a comment