TRYS LENGVI GRANOLOS RECEPTAI

Šio sekmadienio pusryčiams siūlome tris skirtingas granolos variacijas. Kodėl granola? Nes ją be vargo pasidarysite namuose, lengvai pritaikysite savo skoniui ir panaudosite keliems skirtingiems užkandžiams! Tad išsirinkite savo mėgstamiausią receptą ir kibkite į darbą!

Moliūgų granola

Tobulas rudeniškas skonis vienoje lėkštėje.

Ingredientai:

  • 100g avižų
  • 150g moliūgų tyrės
  • 40g riešutų sviesto
  • 1 a.š. rudojo cukraus
  • 15g kokosų aliejaus
  • žiubsnelis druskos
  • 30g pekano riešutų
  • žiubsnelis cinamono
  • 40g juodojo šokolado gabalėlių

Paruošimas:

Įkaitinkite orkaitę, paruoškite didelę kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Dideliame inde sumaišykite avižas, moliugų tyrę, riešutų sviestą, rudąjį cukrų, kokosų aliejų ir druską. Gerai išmaišę, išklokitę masę tolygiai kepimo skardoje ir kepkite apie 45 minutes, arba kol granola pasidarys švelniai auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti ir ant viršaus uždėkite pekano riešutus, cinamoną ir šokolado gabaliukus, kad nuo granolos šilumos jis lengvai patirptų. Viską išmaišykite ir palikite atvėsti!

Braškių ir kokosų granola

Gaivus ir tuo pat metu ryškus skonis lengviems pusryčiams.

Ingredientai:

  • 100g avižų
  • 50g riešutų mišinio
  • žiubsnelis druskos
  • 2 a.š. kokosų aliejaus
  • 3 a.š. klevų sirupo
  • 15g kokosų drožlių
  • 20g džiovintų braškių

Paruošimas:

Įkaitinkite orkaitę, paruoškite kepimo skardą. Viename inde gerai sumaišykite avižas ir druską. Į mažą puodą sudėkite kokosų aliejų ir klevų sirupą, pakaitinkite masę 2-3 minutes, kol ji pasidarys vientisa. Masę sumaišykite su visais sausais ingredientais išskyrus braškes ir tolygiai išsklaidykite ją kepimo skardoje. Kepkite 30-40 minučių, vis pavartydami ir pamaišydami granolą. Leiskite pilnai atvėsti, pridėkite džiovintas braškes ir paruoškite su mėgiamu jogurtu ar pienu!

Riešutų sviesto ir bananų granola

Sotus pasirinkimas skaniems ir energijos suteikiantiems pusryčiams

Ingredientai:

  • 100g avižų
  • 20g bolivinės bolandos
  • 20g kokosų drožlių
  • 50g riešutų mišinio
  • žiubsnelis cinamono
  • žiubsnelis druskos
  • 30g riešutų sviesto
  • 20g kokosų aliejaus
  • 1 bananas
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto

Paruošimas:

Įkaitinkite orkaitęir paruoškite kepimo skardą. Sumaišykite visus sausus ingredientus dideliame dubenyje. Mažame puode sumaišykite skystus ingredientus ir kaitinkite tol, kol susidarys vientisa masė. Tarpusavyje sumaišykite gautą masę su sausais ingredientais ir tolygiai išklokite kepimo skardoje. Kepkite 30-40 minučių, vis pamaišant granolą. Atvėsinkite ir ragaukite!

Leave a comment