Trys lengvi naminių ledų receptai

Karštos dienos reiškia vėsius desertus! Tad tam, kad vasara mėgautis būtų tik lengviau, siūlome jums tris lengvus naminių ledų receptus. Greitai paruošiami bei nereikalaujantys daugybės ingredientų!

Ledai su šokolado gabaliukais

Ingredientai:

  • 2 stiklinės plaktos grietinėlės
  • 35g kondensuoto pieno
  • 80g lydyto sviesto
  • 1/4 stiklinės klevų sirupo
  • 1/3 stiklinės šokolado gabaliukų

Paruošimas:

Dubenyje plakite grietinėlę tol, kol ji pasidarys standi, supilkite kondensuotą pieną bei sviestą ir maišykite tol, kol ledai pasidarys lengvesni ir puresni, tačiau išlaikys ir šiek tiek standumo. Išklokite skaldą, kurioje laikysite savo ledus, kepimo popieriumi ir į ją šaukštu sudėkite maždaug pusę visos ledų masės. Užpilkite pusę reikiamo kiekio klevų sirupo, užberkite šokolado gabaliukų ir ant viršaus uždėkite likusią ledų masę. Viršų pagardinkite likusiu kiekiu sirupo ir šokolado gabaliukų. Šaldiklyje laikykite per naktį, arba bent 6 valandas. 

Persikų šerbetas

Ingredientai:

  • 8 prinokę persikai arba 800g šaldytų persikų gabaliukų
  • 200g cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinų sulčių

Paruošimas:

Jei naudojate šviežius persikus, nulupkite juos ir supjaustikite į kelias dalis, išimkite kaulą. Persikų gabaliukus kartu su cukrumi sudėkite į virtuvinį kombainą ir trinkite tol, kol tekstūra pasidarys glotni. Įlašinkite kelis lašus citrinų sulčių, maišykite, ragaukite ir vis maišydami lašinkite pagal savo skonį. Ledus šaldiklyje laikykite per naktį, arba bent jau 6 valandas, kol masė visiškai sukietės. Su šerbetų skoniais eksperimentuokite į valias - kaip pagrindinį ingredientą pasirinkite savo mėgiamą vaisių ar jų kombinaciją!

Braškiniai ledinukai

Ingredientai:

  • 450g šviežių braškių
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinų sulčių
  • 1/2 stiklinės cukraus

Paruošimas:

Nuplaukite, nuskabykite ir gabalėliais supjaustykite braškes. Jas kartu su cukrumi ir citrinų sultimis trinkite tol, išgausite glotnią ir tolygią tekstūrą. Šiam darbui galite naudoti ir elektrinį maišytuvą, tačiau norimą rezultatą nesunkiai pasieksite ir ranka. Tolygią masę supilkite į ledų formeles ir šaldiklyje laikykite tol, kol ji visiškai sukietės. Jei šviežių vaisių po ranka neturite, visuomet į formeles galite supilti mėgiamų sulčių ir mėgautis gaiviu desertu!

Leave a comment