Trys lengvos pusryčių skrebučių variacijos

Sekmadienio pusryčiams šiandien siūlome labai greitus, paprastus tačiau tikrai nenuobodžius tris skirtingus skrebučių receptus. Išbandykite kombinacijas, apie kurias galbūt dar niekada nepagalvojote! Skanių pusryčių!

 

Skrebutis su braškėmis ir sūriu

Lengvas pasirinkimas gaiviems, tačiau tuo pat metu ir lengvai saldiems pusryčiams.

Ingredientai (1 porcijai):

  • Skrudinimo duona
  • 1 arbatinis šaukštelis chia sėklų
  • 2 didelės braškės
  • 1 arbatinis šaukštelis skysto medaus
  • 3-4 šaukštai kreminio sūrio

 

Paruošimas:

Į vieną dubenėlį sudėkite kreminį sūrį, chia sėklas ir gerai išmaišykite. Paskrudinkite duoną ir gausiai užtepkite sūrio bei chia sėklų masę. Supjaustikite braškes, uždėkite ant skrebučio ir viską apšlakstykite šaukštu skysto medaus. Jei norisi, ant viršaus papildomai pabarstykite chia sėklų.

 

Riešutų sviesto skrebutis

Įprastas riešutų sviesto skrebutis su neįprastais ingredientais tiems, kurie nori sočių pusryčių ir išskirtinio skonio.

Ingredientai (1 porcijai):

  • Skrudinimo duona
  • 1 arbatinis šaukštas riešutų sviesto
  • 1/2 obuolio
  • 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono
  • Žiubsnelis pekano riešutų
  • Žiubsnelis pistacijų
  • 1 arbatinis šaukštelis medaus

Paruošimas:

Kol skrudinate duoną, nuplaukite ir supjaustykite obuolį plonomis riekelėmis. Ant duonos užtepkite riešutų sviestą, sudėkite obuolio riekeles ir užbarstykite cinamono. Papildomai pabarstykite pekano riešutų bei trintų pistacijų ir viską apšlakstykite šaukšteliu skysto medaus.

 

Klasikinis avokado skrebutis

Klasika tapęs avokado skrebutis puikiai tiks tiems, kurie tikisi sočių, maistingų ir energijos suteikiančių pusryčių.

Ingredientai (1 porcijai):

  • Skrudinimo duona
  • 1 avokadas
  • Gabaliukas lašišos
  • Citrina
  • Česnakas
  • Saulėgrąžų daigai
  • Čili prieskoniai

Paruošimas:

Avokadą sutrinkite iki vientisos masės ir įmaišykite citrinos sulčių bei šiek tiek česnako pagal skonį. Paskrudinkite duoną, ant jos ištepkite avokado masę. Ant viršaus uždėkite gabalėlį pjaustytos lašišos. Viską pagardinkite čili prieskoniais, druska ir pipirais ir saulėgrąžų daigais.

Leave a comment