TRYS RUDENIŠKŲ PUSRYČIŲ IDĖJOS

Jei šį rudenišką sekmadienio rytą nusprendėte praleisti namuose - turite puikią galimybę pasigaminti nesudėtingus ir be galo skanius tikru rudeniu kvepiančius pusryčius. Dalinamės su jumis trimis skirtingais receptais.

Sveikuoliški moliūgų blynai

Sveika amerikietiškų blynų versija!

Ingredientai:

  • 3/4 stiklinės moliūgų piurė
  • 2 kiaušiniai
  • 2/3 stiklinės migdolų pieno
  • 2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1 v.š. klevų sirupo
  • 1.5 stiklinės avižų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. cinamono
  • 1/2 a.š. imbiero miltelių
  • žiupsnelis druskos

Paruošimas:

Visus ingredientus sudėkite į trintuvą ir trinkite tol, kol gausite vientisą masę - maždaug minutę laiko. Keptuvę įkaitinkite ir ištepkite pasirinktu aliejumi (kokosų, alyvuogių ar sviestu) ir palikite ant vidutinės ugnies. Keptuvei pakankamai įkaitus pilkite tešlą ir su šaukštu išsklaidykite ją tolygiai. Kepkite tol, kol pamatysite paviršiuje susiformavusius burbuliukus ir apverskite. Kepkite tol, kol blynai pasidarys auksiniai/lengvai rudi. Patiekite su blynus su mėgiamais pagardais ir skanaukite!

Rudeniška avižinių dribsnių košė

Pabodusią įprastą pusryčių košę pagardinkite rudeniškais skoniais!

Ingredientai:

  • 1 a.š. kokosų aliejaus
  • 1 didelis obuolys
  • 1/2 a.š. cinamono
  • saujelė muskato riešutų
  • 1/4 stiklinės pekano arba graikinių riešutų
  • 1 stiklinė avižų
  • 2 stiklinės migdolų pieno
  • 1 a.š. klevų sirupo
  • Pagal skonį: granatų ir chia sėklos

Paruošimas:

Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų ant vidutinės ugnies. Supjaustykite obuolį į skilteles ir sudėkite jas į keptuvę. Pridėkite muskato riešutus, cinamoną ir kartu kepkite apie 2-3 minutes. Pridėkite likusius riešutus, avožas, migdolų pieną bei chia sėklas. Maišant kepkite dar 5-7 minutes. Masę padalinkite į dubenėlius ir pagardinkite granatų sėklomis ar papildomais riešutais. Skanaus!

Moliūgų ir chia sėklų overnight oats

Pasirinkimas saldiems, bet lengviems pusryčiams.

Ingredientai:

  • 1/4 stiklinės graikiško jogurto
  • 1/2 stiklinės migdolų pieno
  • 1/4 stiklinės moliūgų piurė
  • 2 a.š. klevų sirupo
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1/2 stiklinės avižų
  • 2 a.š. chia sėklų
  • 1/4 a.š. cinamono

Paruošimas:

Viename dubenyje sumaišykite graikišką jogurtą, migdolų pieną, moliūgų piurė, vanilės ekstraktą ir klevų sirupą. Maišykite iki tol, kol gausite vientisą masę. Pridėkite avižas, chia sėklas ir cinamoną. Masę supilkite į stiklines ir palikite šaldytuve per naktį arba bent jau 4 valandas, kol masė pakankamai išbrinks ir atšals. Ryte liks tik išsiimti porciją ir valgyti!

Leave a comment